לייעוץ ראשוני מיידי התקשר עכשיו
050-5230928
או מלא את הפרטים:

אבי לוטן - עורך דין לתביעות רשלנות רפואית. המשרד הוקם ב-1986 ומאז צבר ידע רב ומוניטין בתחום הנזיקין בכלל והרשלנות הרפואית בפרט. מאז הקמתו, הגיע המשרד להישגים עצומים תוך השפעה ישירה על ראשי הנזק המוכרים בפסיקה, קביעת תקדימים משפטיים חשובים ומעל לכל, השגת פיצויים גבוהים ומיטביים עבור הלקוחות.

פגיעת CP במהלך רשלנות בלידה

מאת: עו"ד אבי לוטן
תביעת רשלנות רפואית הוגשה לאחרונה כנגד מדינת ישראל. על פי טענת התביעה, נזקיו של התובע, נכה ב-100%, משותק בארבע גפיים (קודרופלגיה) וסובל מפיגור שכלי, נגרמו לו בעת שנולד עקב רשלנות רפואית בלידה.

ניסיונות היילוד של התובע בלידה ואגינלית כשלו לאחר שימוש במכשירי מלקחיים וואקום. בסופו של דבר, נולד בניתוח קיסרי במשקל 4570 גר' במצב קשה מאוד, בצבע אפרפר, ללא נשימה, במצב של רפיון שרירים (היפוטוני) וטכיקרדי.

עקב התנהלות רשלנית לכאורה של הרופאים והמיילדים בבית החולים, הגיע התובע למצב של תשניק (אפיקציה) דהיינו, העדר חמצן למוחו במשך זמן ממושך, וכתוצאה מכך נגרם לתובע נזק מוחי משמעותי ונכות ממנה הוא סובל כיום.

על פי הכרעת בית המשפט, שיתוק המוחין ממנו סובל התובע הינו אכן תוצאה של הרשלנות הרפואית שנעשתה כלפיו בעת לידתו.

תחילה, דן בית המשפט בסוגיית המשקל של התובע. התובע, שנולד כאמור במשקל 4570 גרם, מוגדר כתינוק מאקרוזומי כלומר, תינוק בעל משקל גבוה אשר יש ליילד בניתוח קיסרי לפי כל סטנדרט רפואי הולם. במידה ואין יכולת לצפות את משקלו של התינוק טרם הלידה, לא ניתן לאפיינו כמאקרוזומי ולהיערך ללידה קיסרית בהתאם.

עם זאת, אף אם יש חשד למצב בו יהיה קושי לחלץ את העובר, על הרופא המיילד להיוועץ עם רופא מומחה ולשקול בחומרה הסטת הלידה לניתוח קיסרי דחוף בעת הצורך.

רופא שאינו נערך לאפשרות של ניתוח קיסרי מגביר את הסיכוי להתרחשות נזק משום שלא יוכל להסיט את מסלול הלידה לניתוח קיסרי בשעת חירום. לפי כתב התביעה, כך היה במקרה דנן. הרופאים התרשלו בקביעת משקלו של התובע באמצעות אולטראסאונד, נמנעו מביצוע הבדיקה בעת שהיה בה צורך ולפיכך, היו מנועים מלטעון שהבדיקה לא הייתה מסייעת בהבהרת המצב.

על פי הפרקטיקה הרפואית המקובלת, הימנעות מביצוע בדיקה להבהרת משקלו של העובר עולה כדי רשלנות רפואית. על פי קביעת בית המשפט, בעת שלא העריכו הרופאים נכונה את משקלו של העובר, הם הפרו את חובת הזהירות שלהם כלפיו וגררו אחריהם טיפול רפואי רשלני ביילודו. יתרה מכך, ניתוח קיסרי לא נשקל כאופציה אף לאחר שלא הצליחו לחלץ את העובר באמצעות לידת מלקחיים או וואקום.

הזמן שלקח לרופאים להגיע להחלטה לסטות ממסלול לידה רגיל אל עבר ניתוח קיסרי עלה ביוקר. היולדת, נשארה כשלוש שעות במצב של פתיחה מלאה כך שכל דקה שחלפה גרמה נזק חמור ובלתי הפיך לתובע. בתום הלידה, נותר התובע כאשר הוא סובל מHIE כלומר, נזק מוחי בלתי הפיך כתוצאה מחוסר אספקת חמצן לרקמות. כמו כן, הוכח באופן חד משמעי, לפי חוות דעת המומחה הרפואי מטעם התביעה, שהתובע סבל מתשניק שהוביל לפגיעה רב מערכתית.

על פי הכרעת הדין בבית המשפט, התובע, שנולד משותק בארבעת גפיו, נכה באופן מלא וסובל משיתוק מוחין, יפוצה בסכוםשל 4,224,652 ₪ עד הגיעו לגיל 21 ולאחר מכן, יקבל ממדינת ישראל תשלום עיתי בסך כ-20,000 ₪ בחודש.