לייעוץ ראשוני מיידי התקשר עכשיו
050-5230928
או מלא את הפרטים:

אבי לוטן - עורך דין לתביעות רשלנות רפואית. המשרד הוקם ב-1986 ומאז צבר ידע רב ומוניטין בתחום הנזיקין בכלל והרשלנות הרפואית בפרט. מאז הקמתו, הגיע המשרד להישגים עצומים תוך השפעה ישירה על ראשי הנזק המוכרים בפסיקה, קביעת תקדימים משפטיים חשובים ומעל לכל, השגת פיצויים גבוהים ומיטביים עבור הלקוחות.

רשלנות רפואית בלידה בבדיקת אולטרסאונד במהלך ההיריון

בדיקת אולטרסאונד חשובה להליך ההיריון משום שבאמצעותה ניתן לגלות מומים בעובר. בבדיקת שקיפות עורפית ניתן לגלות בשלב מוקדם של ההיריון אם העובר סובל מתסמונת דאון, בבדיקת סקירת מערכות ניתן לגלות אם העובר סובל ממומים גופניים במוח, במערכת בעיכול, בלב וכדומה.

בשל חשיבותה של בדיקת האולטרסאונד לווידוי תקינות ההיריון על הרופא שמבצע אותה להיות מומחה לכך ובעל מיומנות וידע רב בנושא.

כאשר יש לעובר מום החשיבות של הגילוי המוקדם היא קריטית, משום שהיא מעניקה להורים את האפשרות להחליט אם ברצונם להמשיך עם ההיריון או להפסיקו. אבחון המום המדויק ממנו סובל העובר חשוב באותה רמה כמו ההסבר אותו נותן הרופא להורים בנוגע לאפשרויות העומדות בפניהם.

הסברו של הרופא בנוגע לאפשרויות העומדות בפני ההורים צריך להיות ברור, פשוט ולכלול את כל ההשלכות והסיכונים הטמונים בהפסקת ההיריון ובהמשכו. אם הרופא לא יספק הסבר כזה ייתכן שההורים לא יבינו לחלוטין את ההשלכות והסיכונים הטמונים במום שהתגלה בעובר והם לא יוכלו לבצע החלטה מושכלת.

לדוגמא, אם התגלה שלעובר יש זרוע קצרה, לרוב הדבר מעיד על כך שייתכן (לא בהכרח) והוא סובל מתסמונת דאון. על כן, אם הרופא יגיד להורים שיש עובר זרוע קצרה מבלי להסביר את הסיכויים לכך שייתכן שהוא סובל מתסמונת דאון הוא למעשה לוקח מההורים את האפשרות לבצע החלטה מושכלת לגבי המשך ההיריון.
אם הרופא לא יסביר להורים את מלוא המשמעות, הם יחליטו להמשיך עם ההיריון במחשה שהמום הוא קטן והעובר יולד עם תסמונת דאון הדבר יכול להתגבש לכדי רשלנות רפואית.

לפי האמור לעיל, ניתן לראות שהאחריות על הרופא שמבצע את האולטרסאונד היא כפולה, שהרי עליו גם לאתר את המום וגם לספק להורים הסבר נכון, מדויק, מלא ופשוט לגבי הליקוי שנמצא בעובר. במידה והוא לא עומד באחריות כפולה זו מעשיו ייחשבו לרשלנות רפואית, וההורים יוכלו להגיש תביעת רשלנות רפואית שתזכה אותם בפיצוי כספי.

ערכנו עבורכם מספר שאלות בסיסיות על פיהן תוכלו לקבל מושג אם במקרה שלכם התרחשה רשלנות רפואית בביצוע בדיקת אולטרסאונד. תשובה שלילית על שאלות אלו עשויה להעיד על כך שקיבלתם טפול רפואי לקוי, כמובן שאין להסתמך על שאלות אלא ויש לפנות לייעוץ עם עורך דין המתמחה בתחום.

- האם עברת במהלך ההיריון בדיקת אולטרסאונד?
- האם הרופא שלך הפנה אותך לבדיקת שקיפות עורפית?
- האם הרופא שלך הפנה אותך לבדיקת סקירת מערכות מוקדמת?
- אם עלה ממצא שאינו תקין בבדיקת האולטרסאונד שעברת, האם הרופא דאג להסביר לך על המשמעות וההשלכות של הממצא?
- האם הרופא נתן הסביר ברוד, מדויק ופשוט?
- האם הרופא נתן לכם זמן לשאול שאלות?
- האם הרופא ענה השאלות, אם כן האם הוא עשה זאת בצורה ברורה ופשוטה?

אם עניתם לא על כל השאלות, ייתכן שאתם קורבן של רשלנות רפואית בלידה בעקבות מעקב אולטרסאונד רשלני. אנו ממליצים לכם לפנות לעורך דין המתמחה בתחום ספציפי זה באופן מידי כדי לברר את זכויותיכם.

במשרד עו"ד אבי לוטן מסבירים שכדי להבין באופן סופי אם ישנה עילת תביעה ברשלנות רפואית יש לפנות למשרד עורכי דין אשר תחום התמחותו הוא רשלנות רפואית בהיריון ולידה ושלו הצלחות מוכחות בתביעות מסוג זה.

משרד עו"ד אבי לוטן פועל בתחום תביעות הרשלנות הרפואית למעלה משני עשורים תוך שימת דגש מיוחד על תביעות רשלנות רפואית בהיריון ובלידה. לאורך שנות פעילותיו הרבות, צבר המשרד ניסיון מקצועי ואנושי רב וכן הצלחות מרובות אשר זיכו את לקוחותיו בפיצויים בשווי מיליוני שקלים.