לייעוץ ראשוני מיידי התקשר עכשיו
050-5230928
או מלא את הפרטים:

אבי לוטן - עורך דין לתביעות רשלנות רפואית. המשרד הוקם ב-1986 ומאז צבר ידע רב ומוניטין בתחום הנזיקין בכלל והרשלנות הרפואית בפרט. מאז הקמתו, הגיע המשרד להישגים עצומים תוך השפעה ישירה על ראשי הנזק המוכרים בפסיקה, קביעת תקדימים משפטיים חשובים ומעל לכל, השגת פיצויים גבוהים ומיטביים עבור הלקוחות.

פיצוי של כ-7,000,000 ₪ עקב רשלנות רפואית בלידה

מאת: עו"ד אבי לוטן


המונח שיתוק מוחין מתאר קבוצת ליקויים בהתפתחות התנועה והיציבה, הגורמים למגבלות בפעילות, כתוצאה מהפרעה לא פרוגרסיבית שהתרחשה במוח הילוד או התינוק.
לליקויים המוטוריים בשיתוק מוחין, נלווים לעתים קרובות הפרעות חושיות, קוגניטיביות, תקשורתיות, תפיסתיות, ו/או התנהגותיות, ו/או התקפים אפילפטים.

הפגיעה המוחית יכולה להתרחש לפני הלידה, בזמן הלידה או אף בזמן החודשים הראשונים לאחר הלידה.

מקרים אלה עלולים להיות לעיתים כתוצאה מרשלנות רפואית, ובמקרים רבים ההורים כלל אינם מודעים לכך.

כך לדוגמא, הוריו של נער הלוקה בשיתוק מוחין מלידה הגישו תביעה בגין רשלנות רפואית באמצעות משרד עורכי דין אבי לוטן כנגד בית חולים ממשלתי וכנגד מדינת ישראל.

הנער סובל כיום משיתוק מוחין קשה מסוג קוואדרופלגיה ספסטית (שיתוק של ארבעת הגפיים), מרותק לכסא גלגלים, סובל ממגבלות בדיבור ומפגיעה קוגנטיבית, תלוי לחלוטין בזולת וזקוק לעזרה וסיעוד צמודים בכל שעות היממה.

על פי התביעה, הצוות הרפואי בבית החולים התרשל בכך שלא איבחן במשך זמן רבה מצוקה עוברית של אחד משני העוברים בלידת תאומים.

למרות שבבוקר הלידה הרופאים אבחנו במוניטור כי יש ירידה בדופק של אחד העוברים, הצוות הרפואי התרשל בביצוע מעקב המוניטור, כאשר עד לשעות הערב לא בוצע ניטור חוזר, חרף הוראות הצוות הרפואי.
לפי המומחים הרפואיים מטעם התביעה, הניטור אשר בוצע בסופו של דבר רק בשעות הערב הצביע כבר עם תחילתו על כך שהתובע סובל ממצוקה עוברית (חוסר חמצן). אולם למרות ממצאים חמורים אלה, מחדלי הצוות הרפואי נמשכו, ובמקום להורות על ניתוח קיסרי דחוף ולבצעו באופן מיידי על מנת לחלץ את העובר מהסביבה התוך רחמית המסוכנת לבריאותו ולמוחו, הצוות הרפואי הגיב באיחור רב והעוברים חולצו בניתוח קיסרי רק כשעתיים לאחר מכן.

לטענות המומחים מטעם התביעה, בעקבות המצוקה העוברית המתמשכת (חוסר חמצן), התובע נולד בתשניק (אספיקציה) קשה אשר גרם לנזק המוחי החמור ממנו סובל התובע היום. לדבריהם, אילו היה נעשה מעקב מוניטור רציף, ואם הצוות הרפואי היה מורה על ניתוח קיסרי דחוף מייד עם גילוי הממצאים במוניטור, ניתן היה למנוע את הנזק המשמעותי.

בית המשפט המחוזי נתן תוקף של פסק דין להסכם פשרה לפיו סכום הפיצוי שנקבע לנער הסובל משיתוק מוחין עקב הרשלנות הרפואית הנטענת הועמד על סך של כ – 7,000,000 ₪ (כולל תשלומי הביטוח הלאומי).